Over ons

Nederlands Transplantatie Voetbalteam
Het team dat deelnam aan de World Transplant Games in Newcastle 2019

Hoe het begon

 

In december 2018 zijn er een aantal mensen binnen de stichting Sport en Transplantatie (hierna SeT genoemd) bij elkaar gekomen om een voetbaltak op te richten binnen de SeT. De SeT bestaat inmiddels sinds 1993, en had toen de naam World Transplant Games Nederland. Sinds 1 oktober 2008 is de naam gewijzigd naar Sport en Transplantatie.

De eerste training van ons team heeft plaatsgevonden in sporthal 't Gooi in Hilversum en het team bestond toen uit 7 spelers. In oktober van 2019, dus een kleine 10 maanden verder, zijn we inmiddels gegroeid naar 21 spelers. 

Na deze periode kwam er helaas een pandemie opzetten waar iedereen last van had, dus ook ons team. Corona had heel de wereld in zijn macht en daardoor konden en mochten we lange tijd niet trainen of spelen.

Gelukkig werden in mei 2021 de maatregelen versoepeld en werd sporten weer mogelijk. Ondanks de periode van verplichte rust zijn we toch nog gegroeid. Inmiddels tellen we in september 2021 29 spelers. En zijn we door FlexLeaseCompany.nl in een nieuw tenue gestoken. Hier zijn we ontzettend blij mee en trots op.


Onze doelen

 

We hebben onder andere als doelstelling om in Nederland een eigen competitie op te zetten die bestaat uit transplantatie voetbalteams. We proberen dan bv. met regioteams te gaan werken.

We trainen maandelijks, telkens op een andere locatie in Nederland. Daarnaast spelen we regelmatig een wedstrijd tegen andere teams. Meestal 7 tegen 7 maar doel is om uiteindelijk ook naar 11 tegen 11 te gaan.

Een ander doel is om op de grote toernooien (Wereldkampioenschappen, World Transplant Games, Internationale toernooien) deel te nemen en natuurlijk zo hoog mogelijk te willen eindigen.